Two Halloween pumpkins with LED lights

Halloween X Ullo

Halloween, Allehelgensaften, Spooktober. Kært barn har mange navne, men siden gamle dage, har danskerne fejret sommerens afslutning når oktober går på hæld, med uhygge, slik og lysende og levende græskar. 


Allehelgensaften var originalt en festdag i Danmark, hvor man fejrede sommerens afslutningen og høstens kommen. Men samtidig var festdagen ekstra særlig, da spøgelser, hekse og andre mørke magter slog sig løs på netop den aften. Derfor tændte man lanterne og larmede i gaderne, så det onde kunne holdes på afstand.


I nyere tradition har vi taget den amerikanske Halloween til os og græskarudskæring og ‘trick or treat’ har været en stor del af børn og unges efterårsplaner, når uhyggelige skabninger banker på døre i landets byer og ønsker slik for ikke at lave ballade. 


Det er en velkendt tradition, at børn samles om stuebordet og går til angreb på det store, orange græskar. Toppen skæres af, indholdet fjernes og uhyggelige ansigter skæres ud på fronten af græskaret. Ansigtet lyses op af stearinlyset i det udhulede græskar og skaber et nyt og levende græskar, der pynter foran huset. 


Men har du overvejet, at man kan gøre græskaret endnu mere levende, ved at erstatte stearinlyset med intelligent LED lys? Prøv i stedet at bruge Ullo Flex Strip på ydersiden eller E27-pæren i stedet for den levende flamme. Her kan du indstille lyset til, eksempelvis at pulse i en skræmmende rød farve eller skab dit eget Frankensteinmonster med uhyggeligt grønt lys, der får dit græskar til at skille sig ud fra de andre. Det er sjovt, hvordan man kan tage gamle traditioner og gøre dem endnu mere levende - og det bliver ikke nemmere end med Ullo LED lys-produkter.